De koning tijdens het bezoek aan Beweging 3.0 in oktober 2018.
Volledig scherm
De koning tijdens het bezoek aan Beweging 3.0 in oktober 2018. © ANP

Bijzonder telefoontje voor Beweging 3.0: de koning belt om te horen hoe het gaat

Ageeth Ouwehand, bestuurder Beweging 3.0, kreeg vandaag een bijzonder telefoontje. Koning Willem-Alexander belde om te vragen hoe het met het personeel en de bewoners van de zorgorganisatie gaat. 

„Wij waren blij verrast door dit telefoontje. Het laat zien hoe ons koningshuis betrokken is bij de meest kwetsbare ouderen. Dat waarderen wij enorm”, zegt Ouwehand die zeer vereerd was met het telefoontje.  

Betrokken

De bestuurster lichtte de koning in over de gevolgen van de ingrijpende maatregelen die de zorgorganisatie heeft moeten nemen, zoals het beperken van bezoek. ,,Onze koning is enorm betrokken bij hoe het in Nederland gaat en beseft dat onze medewerkers in de frontlinie staan. We hopen dat er snel meer schorten en brillen komen, want daar hebben we een ernstig tekort aan. En met fitte medewerkers kunnen we het beste deze crisis aan.”

,,Er is veel aandacht voor de situatie in de ziekenhuizen en op de ic's en dat is belangrijk, maar wij leveren zorg aan de meest kwetsbare mensen. We zijn bezig om allerlei scenario's te bedenken", aldus Ouwehand die met veel belangstelling afwacht welke maatregelen Rutte vanavond zal aankondigen als het gaat om verpleeghuiszorg en thuiszorg. ,,Isolatieverpleging kunnen we goed, maar de omvang zal wel nieuw zijn en een enorme impact hebben.”

20 minuten

Ouwehand heeft zeker twintig minuten met de koning aan de lijn gehangen. ,,Ja, dat was best lang. Je merkt aan alles dat hij heel graag betrokkenheid toont. De koning is zo goed geïnformeerd, wist de juiste vragen te stellen en wist ook veel over wijkverpleging. Hij staat niet op afstand.”

De koning vroeg aan Ouwehand om iedereen veel sterkte te wensen. ,,Hij zei diep respect te hebben voor alle zorgmedewerkers die in deze moeilijke tijd toch hun werk blijven doen.”

Koning Willem Alexander maakte in oktober 2018 kennis met Beweging 3.0. Toen bracht hij een bezoek aan de bewoners van zorglocatie St Elisabeth in Amersfoort.

  1. Vluchtelingen extra angstig door coronacrisis: ‘Ze horen alleen maar nieuws over corona en snappen dat niet’
    PREMIUM

    Vluchtelin­gen extra angstig door coronacri­sis: ‘Ze horen alleen maar nieuws over corona en snappen dat niet’

    Ook asielzoekers en vluchtelingen zitten tijdens de coronacrisis geïsoleerd thuis. Hun positie is kwetsbaar, vinden hulpverleners. Door het isolement kunnen angstgevoelens en traumatische ervaringen versterkt worden, aldus de hulpverleners. Maatschappelijke organisaties zijn bang dat het integratieproces in de samenleving door de landelijke maatregelen wordt vertraagd.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort