Volledig scherm
De biljartvereniging speelt sinds haar oprichting in 1972 hun wedstrijden in (panden rond)¿het gemeentehuis van Leusden. © Corné Sparidaens

Biljartvereniging Leusden krijgt nieuwe locatie

Na een lange zoektocht is er een oplossing voor de Leusdense biljartvereniging, die vanwege de geplande sloop van het gemeentehuis halsoverkop een nieuw onderkomen moest zoeken. Ze wordt gehuisvest in een leegstaand pand aan de Rozengaarde.

De biljartvereniging speelt sinds haar oprichting in 1972 hun wedstrijden in (panden rond) het gemeentehuis van Leusden. De laatste jaren had ze de beschikking over een zaal in de kelder. Het gemeentehuis wordt vanaf komende zomer echter gesloopt, om plaats te maken voor een hagelnieuw gebouw. In dit Huis van Leusden komen werkplekken voor ambtenaren en zo'n twintig appartementen. Het moet kerst 2017 klaar zijn.

Volledig scherm
Het gemeentehuis van Leusden.

Wanneer de verenigingen precies verhuizen, is nog niet bekend gemaakt. Eerst moet de gemeente achterstallig onderhoudswerk uitvoeren, omdat er jaren niet is omgekeken naar het pand.

Het pand aan de Rozengaarde 22, niet ver van de Hamersveldseweg, staat al enkele jaren leeg en is in handen van de gemeente. Ze was van plan het te verkopen of te slopen, maar gaat het nu gereedmaken voor de biljarters. Met deze operatie is 70.000 euro gemoeid. In het pand komen dan ook BedemZorg (welzijnswerk) en de WIJKfysio (fysiotherapie).

Samenwerken
Zij willen gaan samenwerken in wat ze een 'wijkkamer' noemen: een plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten.Wanneer de verenigingen precies verhuizen, is nog niet bekend gemaakt. Eerst moet de gemeente achterstallig onderhoudswerk uitvoeren, omdat er jaren niet is omgekeken naar het pand.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort