Volledig scherm
Impressie van het woongebouw The Spot aan de Stadsring. © KCAP Architects/ Theo van Leur

‘Binnen twee maanden plan voor Spot 2.0’

Ontwikkelaar Kees van Loon komt binnen twee maanden met plannen voor een ‘The Spot 2.0’: een nieuwe versie van zijn plan voor een 50 meter hoog appartementengebouw, dat hij vorige week na weerstand vanuit het stadhuis introk.

Van Loon voelt zich in zijn nieuwe plan gesterkt door de inhoud van de (concept)hoogbouwvisie, die het college woensdag openbaar maakte. Daarin staat dat ‘ter versterking van de verbinding tussen station en binnenstad hoogteaccenten mogelijk zijn op de hoek van de Utrechtseweg en de Stadsring, en op het kruispunt Snouckaertlaan en Stadsring’.

The Spot (foto), een 50 meter hoog appartementencomplex, was op de eerstgenoemde locatie gepland. Van Loon, eigenaar van Profund, trok het bouwplan eerder in omdat in een stedenbouwkundige opzet van de gemeente geen plaats meer leek voor een woongebouw met afmetingen van het iconische bouwwerk.

„Ik kan nog niet zeggen hoe het nieuwe plan eruit gaat zien, maar ik verwacht wel dat we binnen nu en twee maanden met een nieuw ontwerp komen”, aldus Van Loon, die zaterdag al in deze krant stelde het hoofd niet in de schoot te werpen. The Spot moest komen in de braakliggende ‘put van Boeddha’, genoemd naar het voormalige Chinees restaurant op die plek. 

Elke dag het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort