Automobilisten op de Kamp moeten straks voor een nieuw gelegde drempel linksaf of rechtsaf slaan naar de Grote Sint Jansstraat of Coninckstraat, om buiten het autoluwe centrum te blijven; op deze plek aan de Kamp komt een kentekencamera.
Volledig scherm
PREMIUM
Automobilisten op de Kamp moeten straks voor een nieuw gelegde drempel linksaf of rechtsaf slaan naar de Grote Sint Jansstraat of Coninckstraat, om buiten het autoluwe centrum te blijven; op deze plek aan de Kamp komt een kentekencamera. © AD

Binnenstad bijna klaar voor autoluwe toekomst. Dit zijn de hobbels die nog genomen moeten worden

De binnenstad van Amersfoort is zo goed als klaar voor invoering van het autoluwe regime op 4 januari. De automobilist stuit nu al op aangepaste toegangsstraten waar hij straks zonder vergunning niet verder mag. Maar er zijn nog wat hobbels uit de weg te ruimen.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

 1. Dr. Fauci voelt zich 'bevrijd' nu hij met president Biden werkt
  Play

  Dr. Fauci voelt zich 'bevrijd' nu hij met president Biden werkt

 2. Dit was Nederland vandaag: vrijdag 22 januari
  Play

  Dit was Nederland vandaag: vrijdag 22 januari

Amersfoort