Volledig scherm
© Patrick Siemons

BN'ers scharen zich achter petitie Zuzu

Verschillende BN'ers hebben zich achter de petitie voor Zuzu (5) geschaard. De jongen met het syndroom van Down kan met zijn uitgeprocedeerde moeder en broer elk moment worden uitgezet naar Irak.

De Amersfoortse zangeres Sanne Hans, beter bekend als Miss Montreal, roept op Twitter op de petitie te ondertekenen: '30 seconden werk en kan het leven van een moeder en kind veranderen. Zuzu moet blijven.'

Ook Vincent Patty (artiestennaam Jiggy Djé) spreekt zich uit. 'Please teken en deel de petitie want dit jongetje gaat het onmogelijk zwaar hebben als hij wordt uitgezet', schrijft hij op Twitter.

Op Facebook laat acteur Nasrdin Dchar van zich horen. 'Dit kan niet. Dit mag niet. Teken en deel!! Alsjeblieft, doe het gewoon. Want Zuzu moet blijven', vindt hij.

Deborah Lichtenberg is met een aantal vrienden van het gezin initiatiefneemster van de petitie. Ze hoopt er zo voor te zorgen dat de familie een verblijfsvergunning krijgt en dat het gezin wordt herenigd.

De petitie werd sinds afgelopen vrijdag al ruim 9.000 keer ondertekend.

  1. Ik begrijp niet waarom een ronde van Spanje via Amersfoort verloopt
    PREMIUM
    column

    Ik begrijp niet waarom een ronde van Spanje via Amersfoort verloopt

    Ik begrijp er helemaal niets van. Ik vind het te zot voor woorden, maar als ik de krant moet geloven sta ik daar helemaal alleen in. Sportwethouder Hans Buijtelaar vindt het ‘prachtig’, collega-columnist Jeroen Stomphorst reageert ‘opgetogen’ en Dennis Sille van Citymarketing Amersfoort verwacht dat het ‘één groot feest’ wordt. Zelfs meneer Enzofoort reageert blij en verheugd. En ik? Ik begrijp niet waarom een ronde van Spanje via Amersfoort verloopt. Werkelijk waar niet.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort