De gesloopte auto van handhaver Vincent
Volledig scherm
De gesloopte auto van handhaver Vincent © Instagram @handhaver_vincent

Boa uit Barneveld boos op vandaal die zwaailicht sloopt: ‘Je voelt je vast heel flink’

Voor handhaver Vincent, een boa in de gemeente Barneveld is de maat vol. Afgelopen nacht is het zwaailicht van zijn dienstvoertuig gesloopt. De boa schrijft zijn frustratie van zich af op sociaal medium Instagram. 

‘Je zal je vast heel flink voelen nadat je vannacht de zwaailamp van onze auto gesloopt hebt. Het moet je haast wel een goed gevoel geven dat we ons voertuig nu tijdelijk buiten dienst is, want ja handhavers zijn nu eenmaal vervelend. De zwaailamp krijgt vast ergens een mooi plekje aan de muur als trofee',  begint hij zijn relaas op Instagram. 

Veiligheid

Vincent spreekt de dader rechtstreeks aan op zijn verantwoordelijkheidsgevoel. Hij legt nog eens haarfijn uit wat een boa allemaal doet. 

‘Misschien besef je je niet dat wij als handhavers er ook zijn voor je veiligheid. Dat wij, om maar iets te noemen, een vechtpartij sussen of mocht je te veel gedronken hebben zorgen dat je veilig thuis komt en als het ernstiger is een ambulance ter plaatse kunnen laten komen. Dat wij als handhavers ook opgeroepen worden als er een reanimatie is omdat er een aed in het voertuig ligt. En bij ernstige ongevallen de weg afzetten zodat andere hulpdiensten veilig hun werk kunnen doen.’ 

Trofee

De auto van de boa staat tijdelijk stil. ‘Maar ja wat kan het je schelen, je hebt je trofee en er heel stoer voor gezorgd dat we ons werk niet meer naar behoren kunnen uitvoeren.’

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort