De zorgkosten rijzen bij gemeenten in de regio Amersfoort de pan uit. Het Rijk draagt volgens de gemeenten veel te weinig bij om de kosten te kunnen betalen.
Volledig scherm
PREMIUM
De zorgkosten rijzen bij gemeenten in de regio Amersfoort de pan uit. Het Rijk draagt volgens de gemeenten veel te weinig bij om de kosten te kunnen betalen. © Eric Elich

Bodem van de schatkist is in zicht: Woudenberg (en andere regiogemeenten) kampen met grote geldzorgen

Gemeenten in de regio Amersfoort zitten in geldnood omdat de zorg voor kwetsbare inwoners veel meer geld kost dan het Rijk vergoedt. Zoals in Woudenberg, waar de lokale belasting gemiddeld met 11 procent steeg en er flink moet worden bezuinigd op de zorg. De wethouder financiën draait er niet omheen: ,,Zonder ingrijpende keuzes gaan we het niet meer redden.”

 1. ‘Zeg maar niet dat je lesbisch bent, mannen moeten nog steeds met je kunnen flirten’
  Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie

  ‘Zeg maar niet dat je lesbisch bent, mannen moeten nog steeds met je kunnen flirten’

  Vandaag is het de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie, een dag waarop aandacht gevraagd wordt voor geweld en discriminatie tegen lhbti+’ers. Want pesterijen en intimidatie zijn nog steeds dagelijks de werkelijkheid, ook op de werkvloer. En dat houdt veel Nederlanders tegen in hun klim op de carrièreladder. Remco Boxelaar van kennisplatform Corporate Queer hoopt daar met een speciaal leiderschapsprogramma verandering in te brengen.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

 1. Sandra wast en strijkt last minute alle kostuums op het songfestival
  Play

  Sandra wast en strijkt last minute alle kostuums op het songfesti­val

 2. Pauw over interview Máxima: 'Alles is ook enigszins intimiderend'
  Play

  Pauw over interview Máxima: 'Alles is ook enigszins intimide­rend'

Amersfoort