Volledig scherm
© lush

Bodylotion voor De Paardenkamp bij zeepwinkel Lush

Stichting De Paardenkamp in Soest krijgt voor twee dagen haar eigen hand- en bodylotion. Het product is afkomstig van het internationale cosmeticabedrijf Lush en wordt zaterdag 24 en zondag 25 augustus verkocht in het filiaal aan de Steensweg in Utrecht.

Geheel onverwacht ontving De Paardenkamp onlangs een mailtje van Lush in Utrecht. Of ze interesse hadden in een goededoelenactie. Het bedrijf is bekend van de sterk geurende handgemaakte zepen en natuurlijke badproducten en cosmetica. ,,Dat staat best ver af van ons werk met de paarden, maar niet minder leuk natuurlijk dat het bedrijf ons uitkiest als goed doel. Aan de andere kant: wij verzorgen paarden, zij doen in verzorgingsproducten voor mensen’’, vertelt Daniëlle Huurenkamp van De Paardenkamp.

Sticker

De hand- en bodylotion die voor de actie wordt gebruikt is de zogenoemde Charity Pot. De opbrengst van de verkoop van de Charity Pot gaat voor honderd procent (na aftrek van btw) naar een goed doel. Het goede doel is tijdelijk. ,,Af en toe organiseren filialen een charity event. We kiezen dan zelf een kleinschalige organisatie. Lush heeft mensenrechten, dierenwelzijn en milieu hoog in het vaandel staan. Twee van onze medewerkers kenden De Paardenkamp in Soest. Zo zijn we bij het verzorgingshuis voor oude paarden terecht gekomen’’, vertelt manager Talina Brakke van Lush aan de Steenweg in Utrecht. De potjes met hand- en bodylotion voor De Paardenkamp zijn zaterdag en zondag herkenbaar aan de speciale sticker.

Op het deksel prijken de bejaarde paarden Bonheur en Fellow. ,,Helaas is Bonheur onlangs overleden. Dat risico loop je natuurlijk met een oude paarden’’, aldus Huurenkamp. De medewerkster van De Paardenkamp is samen met een collega het hele weekeinde aanwezig in de winkel van de Steenstraat 46 om het rusthuis voor paarden te promoten.

De hand- en bodylotion die onder meer sheaboter en rozenhoutolie bevat is te koop vanaf 7 euro.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort