Volledig scherm
Boek en flyer, zoals die anoniem zijn bezorgd. © AD

'Boek in bus middel voor beter beeld van islam'

De mysterieuze afzenders die afgelopen zondag in de wijken Soesterkwartier, Koppel, Liendert, Schothorst en in Soest het boek De Islam veroordeelt Terrorisme in de brievenbus hebben gedaan, hebben zich bekend gemaakt.

Het zijn dertig sympathisanten van de Turkse schrijver van het boek Harun Yahya die het als middel willen gebruiken om het beeld bij Nederlanders over de islam recht te zetten.

Deniz Tekinler: ,,We hebben zondag 10.000 boeken in Amersfoort, Soest, Rotterdam, Zwijndrecht en Hilversum verspreid. Met liefde, wetenschap, tolerantie en dialoog willen wij de foutieve meningen die mensen over de islam hebben verbeteren. Wij geloven niet in geweld. De schrijver legt uit dat de islam niets met terrorisme te maken heeft. De bronnen waar IS zich op beroept zijn kwezelarij."

Soesterkwartierder Belinda Seegers: ,,Ik ben blij dat ik weet wie het boek gestuurd heeft en vind het intiatief goed. Ik heb mensen gevraagd of die de boeken niet hoeven ze bij mij willen inleveren. Veel mensen willen het boek graag lezen.''

In samenwerking met indebuurt Amersfoort