Volledig scherm
Wethouder Mariëlle Broekmnan heropende Boekhandel Roodbeen samen met De Gruffalo. © Maranke Pater

Boekhandel Roodbeen heropend in Nijkerk, Diggy Dex komt langs voor signeersessie

Boekhandel Roodbeen werd vanmorgen officieel heropend door wethouder Mariëlle Broekman en de Gruffalo. In het kader van Bookstore Day kwam artiest Diggy Dex langs voor een signeersessie.

Boekhandel Roodbeen verhuisde in 2011 naar het Verlaat. Door het vrijkomen van het Rabobankgebouw kwam de wens om een uitbreiding naar het Plein te maken. Lisette Noordzij, directeur van de boekhandel: ,,We hebben er 100 m2 bij gekregen. Het meest cruciale voor ons was een entree aan het Plein. We wilden zichtbaar worden in het middelpunt van de stad, ook omdat we informatiepunt voor het VVV zijn.” 

Meer plek

Er is een ruime kinderboekenhoekafdeling gerealiseerd en ook is er meer plek gekomen voor educatieve spellen. Noordzij: ,,Binnenkort ontvangen we ook een kunstwerk van kunstenares Linda Verkaaik voor in de winkel.” Beleving rondom boeken is het toverwoord en daar willen ‘de Meiden van Roodbeen’ ook op inspelen. Er wordt nog een keuken gerealiseerd zodat auteurs van kookboeken hun gerechten live kunnen bereiden. 

Omdat het vandaag Bookstore Day is door het hele land kwam de Amersfoortse rapper Diggy Dex (echte naam Koen Jansen) naar de boekhandel toe. Jansen: ,,Ik heb na de vraag van een uitgeverij een boek geschreven om het Nederlandse lied in het zonnetje te zetten. Het bevat teksten van zangers waar ik zelf ook door geïnspireerd ben geraakt.” Jansen is zelf ook veel in boekhandels te vinden. ,,Ik kan in bibliotheken en boekwinkels wel uren ronddwalen. In Roodbeen hangt ook een heerlijke sfeer.” Vandaag zal de rapper ook in boekhandels in Amersfoort en Utrecht te vinden zijn.

50 jaar

In augustus van dit jaar bestaat de boekhandel 50 jaar. Oprichter Peter Roodbeen was ook bij de opening aanwezig. Roodbeen: ,,Ik voel me heel vereerd dat ze de naam Roodbeen hebben gehouden, ook al is de familie al jaren geen eigenaar meer. Boekhandels hebben het in deze tijd heel lastig, maar Roodbeen weet zich staande te houden en daar ben ik heel trots op.”

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort