Volledig scherm
© Nico Brons

Boer Kok gaat met Gert-Jan Segers (CU) praten over de toekomst van de landbouw

Boer Herman Kok (84) uit Hoogland krijgt op 3 maart 2020 een vijfkoppige delegatie van de ChristenUnie over de vloer om te praten over de toekomst van de landbouw.

Anderhalve week geleden nodigde Kok zijn dorpsgenoot en CU-fractieleider Gert-Jan Segers in een interview met deze krant uit voor een gesprek. Segers heeft deze uitnodiging met beide handen aangenomen. Hij neemt Tweede Kamerlid Carla Dik en de Amersfoortse raadsleden Simone Kennedy, Hans Bol en Rutger Dijksterhuis mee.

Kok is in zijn nopjes met de komst van de CU-delegatie. ,,Ik ben blij dat ze langskomen en toen ik mijn oproep in de krant deed, had ik het eigenlijk ook wel gedacht. De CU is meer bezig met duurzaamheid dan het CDA, de partij waar ik zelf al heel lang lid van ben.’’

Stikstofcrisis

Kok liet zich in het interview in deze krant kritisch uit over de landbouwsector die de afgelopen tientallen jaren steeds grootschaliger is gaan produceren, met alle nadelige gevolgen van dien voor de natuur. De stikstofcrisis is daar volgens hem een goed voorbeeld van. Op sociale media kreeg hij veel bijval.

Kok hoopt dat de politiek boeren gaat helpen om de landbouwsector te verduurzamen. ,,Dat is geen makkelijke opdracht, maar we moeten er wel mee aan de slag. Hoe? Dat wil ik graag bespreken met de mensen van de CU.’’ 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort