Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Boer moet opslag bij schuur verwijderen

Boer André van Dorresteijn moet zijn opslag van hooibalen en kuilgrasbalen bij zijn schuur aan de Peter van den Breemerweg in Soest weghalen.

Ook landbouwwerktuigen mag hij hier niet langer stallen, vindt de gemeente Soest. Op verzoek van omwonenden, die zich storen aan de grootschalige opslag van balen en machines, krijgt Van Dorresteijn een aanschrijving om die te verwijderen. Het legaliseren ervan is niet mogelijk, heeft de gemeente uitgezocht.

De provincie wil het niet toestaan.Van Dorresteijn kan zich evenmin beroepen op het overgangsrecht, al gebruikt hij naar eigen zeggen de grond al sinds 1999 voor opslag.

Luchtfoto's
Uit luchtfoto's heeft Soest echter vastgesteld dat er ook een aantal jaren geen opslag plaatsvond. Voor Van Dorresteijn is dit dubbel pech. Drie jaar geleden werd al een streep door zijn plannen gezet om zijn boerderij van de Insingerstraat te mogen verhuizen naar de polderweg, waar zijn schuur staat.

De gemeenteraad wilde daar aanvankelijk wel aan meewerken, maar de provincie liet zijn droom uiteenspatten. Ook de Raad van State kon hem niet helpen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Amersfoort