Boogschutter Siem Budding (15) schiet zich naar de derde plaats op EK in Polen

videoSiem Budding (15) uit Leusden is afgelopen weekeinde derde geworden op het EK boogschieten te Paard in Polen.

Budding reed niet op de bonte merrie Sharron waarmee hij in Nederland traint, maar op een paard van een Hongaarse trainer die hij kent via de sport. Hongaren gelden als dé leermeesters van het boogschieten te paard.

Volledig scherm
Siem tijdens een training in Woudenberg. © Nico Brons

Siem komt sinds twee jaar uit in de internationale boogschietsport te paard. Bij de junioren eindigt hij meestal tussen de bovenste vier van het klassement. Zijn doel is de absolute wereldtop te halen. Daarvoor traint hij twee keer per week te paard en dagelijks met zijn handboog vanaf de grond. De ruiter uit Leusden heeft toestemming voor thuisonderwijs, omdat hij vastliep op meerdere scholen vanwege zijn uitzonderlijke hoogbegaafdheid.

,,Ik voel me erg thuis in het wereldje. De sport is niet zo groot, dus met veel deelnemers uit andere landen ben ik bevriend geraakt. Na wedstrijden zitten we vaak samen rond het kampvuur. Dit past gewoon bij mij’’, vertelde Siem voor zijn vertrek naar het EK. ,,Het is een machtig gevoel als je op een galopperend paard erin slaagt met je pijl recht in het doel te raken.’’

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort