Volledig scherm
© Marieke Henry

Borra zet stadspenning Amersfoort op Marktplaats

In navolging van de  Amersfoortse cultuuraanjager Ron Jagers, doet nu ook Willem Borra op ludieke wijze, maar met een zeer serieuze ondertoon, afstand van zijn Stadspenning. Borra heeft de munt op Marktplaats gezet.

Volledig scherm
© Marktplaats
Quote

Ik heb hem niet meer nodig. En ik voel mij ook niet meer vereerd door dit gebaar van de gemeente

De begeleidende tekst op Marktplaats

De eigenaar van het voormalige theatercafé Borra kreeg de eervolle onderscheiding in 2000 als 'inspirator van een ijzersterk concept': de stadsopera La mama 2000.

,,Aangezien de gemeente Amersfoort de cultuur in de uitverkoop doet en de burgerinitiatieven niet meer naar behoren honoreert, verkoop ik deze stadspenning", zo luidt zijn Marktplaatstekst.

,,Ik heb hem niet meer nodig. En ik voel mij ook niet meer vereerd door dit gebaar van de gemeente. Sinds dat afgelopen dinsdag het college en de gemeenteraad van Amersfoort het ijzersterke concept van De War heeft laten vallen, voel ik mij niet meer vertegenwoordigd door deze bende die louter en alleen achter projectontwikkelaars met geld aanloopt."

Bieden op Borra's stadspenning kan vanaf 0.01 cent. De opbrengst gaat volledig naar de War. Ron Jagers begoef afgelopen donderdag met veel gevoel voor dramatiek zijn stadspenning  in een plantsoen uit boosheid over de teloorgang van de War.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort