Volledig scherm
Het hoofdkantoor van het Bouwfonds (BPD) verhuist naar het Burgerweeshuis in Amsterdam. © Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed

Bouwfonds verlaat Hoevelaken

Het bouw- en ontwikkelconcern Bouwfonds verhuist haar hoofdkantoor op 1 januari naar Amsterdam. Het internationaal opererende bouwbedrijf was sinds 1963 gevestigd aan de Westerdorpsstraat, bij de ingang van het dorp.

Bouwfonds is in 1946 opgericht, verhuisde in 1969 naar Hoevelaken, en was lange tijd een oer-Hollands bedrijf dat in ons land honderdduizenden woningen bouwde. De naam Bouwfonds werd altijd in een adem genoemd met Hoevelaken. Drie jaar geleden werd de naam tot verdriet van vele dorpelingen gewijzigd in (BPD) Bouwfonds Property Development.

Op de plek van de kantoren verrijst nu een nieuwe woonwijk met 165 duurzame woningen in een buurtje met de naam Woonpark Hoevelaken. Het hoofdkantoor neemt na de jaarwisseling haar intrek in het Burgerweeshuis in Amsterdam, een rijksmonument dat momenteel nog wordt verbouwd.

,,De dynamiek van de stad, de aanwezigheid van belangrijke relaties en de gunstige ligging van deze monumentale locatie ten opzichte van uitvalswegen, openbaar vervoer en de luchthaven maken dat wij het voormalige Burgerweeshuis een uitstekende locatie vinden om ons te gaan vestigen,’’ zegt directeur Walter de Boer van BPD.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort