Volledig scherm
Het uitbreiden van de blauwe zone op het Euterpeplein is volgens de Burger Partij Amersfoort (BPA) een langgekoesterde wens van omwonenden en winkeliers © ANP XTRA

BPA: blauwe zone op Euterpeplein Amersfoort moet de hele week gelden

De blauwe zone op het Euterpeplein moet niet alleen op vrijdag en zaterdag gelden, maar gedurende de hele week. Dat bepleit de Burger Partij Amersfoort (BPA).

Volgens Hans van Wegen, voorman van de tweemansfractie, is het ‘van de gekke’ dat parkeren bij het winkelcentrum in Randenbroek slechts twee dagen van de week wordt gereguleerd. Omdat het op het plein steeds drukker wordt, en het écht dringen wordt als binnenkort supermarkt Boni open gaat, moet de maximale parkeerduur van twee uur wat hem betreft alle dagen van de week gaan gelden.

De BPA uit zijn onvrede in schriftelijke vragen aan verantwoordelijk wethouder Hans Buijtelaar (VVD, Verkeer), die de partij oproept snel werk te maken van een uitbreiding van het parkeerbeleid. Volgens Van Wegen is dat immers een langgekoesterde wens van omwonenden, winkeliers en andere belanghebbenden. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort