Volledig scherm
Sportcomplex Amerena. © Artwin Kreeke000

BPA: ‘Bouwer zwembad in financiële problemen’

Volgens voorman Hans van Wegen van de Burger Partij Amersfoort (BPA) zit de hoofdaannemer van de bouw van het nieuwe zwembad Amerena in financiële problemen. De Zeister aannemer Olco Sportsphere ontkent dit ten stelligste.

Van Wegen rept in zijn schriftelijke vragen aan het college van de vermeende problemen. ,,Is het college op de hoogte van interne financiële problemen bij de hoofd-aannemer van het zwembad aan de Hogeweg?’’ vraagt hij daarin.

Ook stelt Van Wegen dat meerdere onderaannemers van Olco Sportsphere te kampen hebben met financiële perikelen. Desgevraagd wil hij de bron van zijn beweringen echter niet prijsgeven. ,,Maar ik kan verzekeren dat het hier om betrouwbare informatie gaat’’, laat hij weten.

Bij Olco Sportsphere wordt verbaasd gereageerd op de bewering van de BPA-voorman. ,,Daar klopt echt helemaal niets van,’’ zegt projectleider Geert Bertijn van Olco. ,,Wij zijn dan ook zeer benieuwd naar de bron van dit pertinent onjuiste verhaal.’’

Begin januari bleek dat Olco het zwembad Amerena niet binnen de gestelde termijn van eind 2017 kon opleveren. Dat werd geweten aan leveringsproblemen met een van de aannemers. ,,Maar dat probleem is helemaal opgelost,’’ aldus Bertijn. Volgens hem gaat Olco eind deze maand opnieuw in conclaaf met de gemeente over de opleverdatum.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort