Brand verwoest sporthal Schuilenburg

video & updateSporthal Schuilenburg op de hoek van de Hogeweg en de Ringweg Randenbroek is afgelopen nacht afgebrand. De ravage is groot. Voor de vierde keer in twee jaar tijd is een leegstaand gebouw in Amersfoort brand ontstaan.

De brand brak rond twee uur uit. Toen de brandweer arriveerde, stond de hele zijvleugel al in lichterlaaie. De brandweer zette extra blusvoertuigen en een groot watertransportsysteem in. De naastgelegen Hogeweg werd tijdelijk afgesloten. Even na zes uur was de brand onder controle. In de loop van zondagochtend keerde de brandweer om na te blussen.

Omwonenden werden tijdens de brand geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten. Volgens de brandweer is er geen asbest vrijgekomen. Weliswaar zijn de vezels verwerkt in het pand, maar die zouden niet verbrand zijn. „In de buurt gaan geruchten dat er sprake zou zijn van gevaarlijke stoffen, maar dat is niet zo”, aldus een woordvoerder van de brandweer. „Wie groente verbouwt in zijn tuin, kan die gerust eten. We raden wel aan de groente te wassen.”

Sloop

De sporthal aan het Leonorehof was al met hekken afgezet vanwege de aanstaande sloop. Vorige week werd binnenin begonnen met de voorbereidingen daarvan. Na afbraak van het complex komen hier woningen te staan, onderdeel van de nieuwe wijk Hogekwartier.

De afgelopen twee jaar brak er al vier keer brand uit in een verlaten gebouw. In 2016 brandde aan de Keerkring (Koppel) de voormalige pabo af. Begin januari vorig jaar gebeurde hetzelfde met de Van Bekkumhal in Hooglanderveen en in november 2017 ontstond er een grote band in de voormalige Noack-fabriek aan de Soesterweg. Desondanks zegt de brandweerwoordvoerder geen verband te zien tussen al deze branden.

Rechercheurs van de politie belden gisterochtend in de wijk huis-aan-huis aan. Buurtbewoners kregen daarbij te horen dat de brand zou zijn aangestoken. Een visser zou rond middernacht twee jongens van het sloopterrein hebben zien weglopen. 

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Volledig scherm
© Keistadnieuws

In samenwerking met indebuurt Amersfoort