Volledig scherm
Paarden krijgen verkoeling in de trailer © Menno Bausch

Brandweer koelt paarden in gestrande trailer op A28

Een verkoelende douche was vanmiddag meer dan welkom voor paarden in een gestrande trailer op de A28 bij Soesterberg. De brandweer rukte vanmiddag even na 15.00 uur uit om te voorkomen dat de dieren oververhit raakten. 

De trailer belande met een klapband in de brandende zon op de vluchtstrook van de A28. De brandweer werd gealarmeerd om te helpen, dat blijkt uit een tweet van de Veiligheidsregio Utrecht. 

Met behulp van een ventilator werd water uit de brandweerslang verneveld in de trailer. De rechterrijbaan werd tijdelijk afgesloten. De actie zorgde voor een kleine file door de kijkers.

Later op de dag moest de brandweer uitrukken naar Houten om hetzelfde klusje te klaren. 

Veiligheidsregio Utrecht on Twitter

Op de A27 bij #Houten staat een paardentrailer met pech. Brandweer is gealarmeerd om te kijken of zij iets kunnen betekenen bij het koelen van de paarden. Eerder vandaag hebben zij dit ook gedaan bij een andere paardentrailer met pech op de A28 bij #Soesterberg. ^PT

  1. Staak de verloren strijd tegen de rondweg
    PREMIUM
    column

    Staak de verloren strijd tegen de rondweg

    De ene demonstratie is de andere niet. Vorige week schreef ik nog lovend over al die middelbare scholieren die met originele teksten op borden op het Malieveld stonden om een beter milieubeleid af te dwingen. Maandag was het raak in ons eigen Amersfoort. De acties tegen de bomenkap, die nodig is om de westelijke rondweg aan te leggen. Je zou dat ook een demonstratie voor een beter milieu kunnen noemen. Maar ik vraag me af waarom je dat nou zou doen.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort