Volledig scherm
Buddha. © Petra van Schaik

Buddha is de mooiste hond van Amersfoort: 'Hij is geen gewone hond-hond’

Buddha (2) is verkozen tot is verkozen tot de mooiste hond van Amersfoort en hij is bovendien de op een na mooiste van de provincie Utrecht.

Volledig scherm
© Petra van Schaik

Op de website Mooistehond.nl kon men stemmen in de derde editie van de Mooiste Hond verkiezing. 

,,Heb je even?", antwoordt zijn baasje Petra van Schaik op de vraag wat de briard zo bijzonder maakt. ,,Buddha is geen gewone hond-hond. Hij is hooggevoelig. Ik heb wel eens een hondenfluisteraar over de vloer, zij zegt dat een hondenbrein geen verbanden kan zien. Sommige honden kunnen dat wel, en Buddha is er één van.”

In de natuurgeneeskundige praktijk van Petra komt die speciale eigenschap van Buddha vaak naar boven. ,,Als we bijvoorbeeld een klankschalenconcert houden, zoekt hij altijd een bepaalde persoon op en daar gaat hij druk bij doen. Als ik die persoon er dan naar vraag, antwoordt zij: ‘Ik sta voor een moeilijke beslissing of ik een operatie moet ondergaan. Buddha voelt dat.’ Laatst kwam een meisje een kristal halen. Buddha reageerde absurd op haar. Bleek dat haar hond pas was overleden.”

Buddha dingt nu mee naar de eretitel Mooiste Hond van Nederland. De finale is op 5 mei tijdens de Animal Event in de Beekse Bergen. 

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort