Volledig scherm
© Beijn Rick

Buijtelaar: ‘Betalen voor sporten in bos is slecht idee’

pollDe Amersfoortse wethouder voor sportzaken Hans Buijtelaar vindt het geen goed idee om bewoners die buiten willen sporten en bewegen geld te vragen voor het gebruik van de natuur.

Poll

Mag van groepen sporters in het bos een vergoeding gevraagd worden?

  • Ja (28%)
  • Nee (72%)
1112 stemmen

Buijtelaar wil de kwestie binnenkort nadrukkelijk aan de orde te stellen in een gesprek met stichting Utrechtse Landschap, zo liet hij vandaag weten aan zijn volgers op Twitter.

De maatregel van de stichting om groepen van tien of meer personen te laten betalen voor het gebruik van zijn natuurgebieden heeft de tongen los gemaakt onder de talrijke hardlopers, bootcampers en andere sportieve recreanten in bos Birkhoven. Werd aanvankelijk nog gedacht aan een vroege 1 aprilgrap, nadat het nieuws was ingedaald, steeg de verontwaardiging met het uur.

Het hart onder de riem van Buijtelaar viel vrijdagmorgen vrijwel gelijk met het bericht van de provincie Utrecht dat handhavers en toezichthouders van de verschillende instanties en landgoedeigenaren samenwerking zoeken om de verloedering van de Utrechtse natuurgebieden tegen te gaan.

Volgens gedeputeerde Mariëtte Pennarts neemt de druk op het buitengebied almaar toe. ,,Dat varieert van natuurwet-overtredingen tot schending van openbare orde en veiligheid. Alle gebieden hebben er last van.”

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort