Bevel tot sluiting prijkt op de deur van het garagebedrijf waar een drugslaboratorium is opgerold
Volledig scherm
Bevel tot sluiting prijkt op de deur van het garagebedrijf waar een drugslaboratorium is opgerold © Keistad Nieuws

Burgemeester Bolsius draait drugspand op de Isselt voor drie weken op slot: Jaguar in beslag genomen

Het garagepand op bedrijventerrein De Isselt, waar de politie maandag een drugspand oprolde, is op last van burgemeester Bolsius voor drie weken gesloten. Niemand mag het gebouw betreden. Een officiële gemeentebrief aan de deur maakt die boodschap glashelder.

 1. ‘Waarom zijn de achterlichten van een auto rood in plaats van groen?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom zijn de achterlich­ten van een auto rood in plaats van groen?’

  ‘Waarom is nooit besloten om achterlichten van een auto groen te maken?’, vraagt lezer John van Raaij in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Groen staat in de regel voor veiligheid en rood voor gevaar. Wanneer ik nu in het donker onderweg ben, zie ik maar één kleur: rood. Wanneer automobilisten op de rem trappen, wordt het rood weliswaar feller, maar bij sommige auto’s is er geen verschil meer te zien. Als ik achter allemaal groene achterlichten zou rijden, valt het gegarandeerd meer op wanneer iemand op de rem trapt en zijn achterverlichting rood zou kleuren.’
 2. Deskundigen over Amersfoortse discriminatierel: ‘Als Van Wegen dit niet snapt, heeft hij nog veel te leren’
  PREMIUM

  Deskundi­gen over Amersfoort­se discrimina­tie­r­el: ‘Als Van Wegen dit niet snapt, heeft hij nog veel te leren’

  De opmerkingen van voorman Hans van Wegen van Burger Partij Amersfoort aan het adres van GroenLinks-raadslid Youssef el Messaoudi kunnen écht niet door de beugel. Zowel aangifte als excuses zijn op zijn plaats. Dat stelt directeur John Bijl van het Periklesinstituut, dat gemeenteraden begeleidt in het verbeteren van het debat. Deskundigen beschouwen de aantijgingen van Van Wegen als discriminatie.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort