Volledig scherm
Into The Woods © Saskia Berdenis van Berlekom

Burgemeester: 'Geluidsoverlast Into The Woods lag niet aan organisatie'

Dat de pompende muziek van Into The Woods afgelopen vrijdag en zaterdag in zo’n beetje de hele stad te horen was, ligt niet aan de organisatie van het dancefestival. Zij hield zich keurig aan de vergunningsnormen, maar de wind droeg het geluid kilometers ver.

Dat stelt burgemeester Lucas Bolsius, verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid in de stad. ,,Vrijdagmiddag- en avond kregen we al veel signalen uit de stad van geluidsoverlast”, aldus Bolsius. ,,Ik ben zelf persoonlijk zaterdagmiddag gebeld door een inwoner van Rustenburg, ik sta immers gewoon in het telefoonboek.”

Ambtenaren die naar het feestterrein in Bos Birkhoven trokken, concludeerden na metingen dat het aantal decibel ‘keurig binnen de vergunningen’ bleef. ,,Het weer was hierin dus de boosdoener. Inwoners van Amersfoort-Zuid klaagden ook over geluid, maar dat bleek ook afkomstig van Leusden Jazz, dat afgelopen weekend bij Fort33 in Leusden werd gehouden.”

Quote

Inwoners van Amersfoort-Zuid klaagden ook over geluid, maar dat bleek ook afkomstig van Leusden Jazz, dat afgelopen weekend bij Fort33 in Leusden werd gehouden

Lucas Bolsius, burgemeester

Dinsdagavond was de herrie voor GroenLinks-raadslid Hiske Land reden voor vragen aan Bolsius. Ook zij had klachten gekregen. ,,Ze kwam uit alle wijken: van Vathorst tot het Leusderkwartier, en vooral uit het Soesterkwartier.” BPA-voorman Hans van Wegen stelde gebeld te zijn door bezorgde ouderen uit verzorgingscentrum Birkhoven, op steenworp afstand van het festivalterrein.

De gemeente gaat met de organisatie van Into The Woods om tafel om te kijken of en hoe deze vorm van geluidsoverlast in de toekomst kan worden voorkomen. Into The Woods beleefde afgelopen weekend haar achtste editie, en trok duizenden bezoekers uit het hele land.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort