Volledig scherm
Burgemeester Roëll zorgt voor een kopje thee. © Caspar Huurdeman

Burgemeester Röell serveert ontbijt aan schoolkinderen in raadszaal Baarn

Burgemeester Mark Röell heeft vanochtend in de raadszaal in Baarn groep 7 van de Guide de Brés-school op een ontbijtje getrakteerd. Het bijzondere ontbijt werd gehouden in het kader van het Nationaal Schoolontbijt, dat dit jaar voor de zestiende keer gehouden werd.

Aan het landelijke evenement doen een half miljoen kinderen mee op 2.500 basisscholen. En 275 burgemeesters die van een schoolklas in hun gemeente een gezond ontbijt op het stadhuis krijgen. 

Tijdens de Burgemeestersontbijtjes betalen veel burgemeesters symbolisch voor hun ontbijt. Dat doen ze door middel van een donatie aan de stichting Kinderpostzegels, het goede doel van dit jaar. Burgemeester Röell ‘betaalde’ tijdens het ontbijt met een cheque van 500 euro.

De schoolkinderen en de burgemeester grepen de gelegenheid aan om als een echte gemeenteraad te vergaderen over een nieuw schoolplein. De leerlingwethouders en -burgemeester stemden voor een nieuw schoolplein. Burgemeester Röell legde uit dat hij daar niets over kon beloven.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort