Volledig scherm
© Maarten Venderbosch

Bus van Soesterberg naar Utrecht blijft

De busverbinding tussen Soesterberg en Utrecht blijft bestaan. Deze zomer leek het er op dat vervoerder U-OV de lijn wilde laten vervallen. Gemeente Soest stak daar met succes een stokje voor. 

De gemeente werkte samen met het regionaal overleg consumentenorganisaties openbaar vervoer (ROCOV). Ook de vele reacties van reizigers leiden ertoe dat de Provincie Utrecht en U-OV de plannen aanpasten. 

De rechtstreekse bus 52 tussen Soesterberg en Utrecht Centraal wordt vanaf 15 december vervangen voor een buslijn van Soesterberg naar het centrum van Utrecht en Maarssen (U-link lijn 73). Wethouder Nermina Kundic (D66, verkeer) is tevreden: ,,Wij hebben de ambitie om meer inwoners gebruik te laten maken van de fiets en het openbaar vervoer. Goede busverbindingen zijn dan essentieel. Zeker met de flinke groei van het aantal inwoners in Soesterberg. Ik ben daarom erg blij dat de Provincie Utrecht naar onze argumenten heeft geluisterd en met een nieuwe buslijn tussen Soesterberg en Utrecht Centrum komt.”

In het oorspronkelijke vervoerplan van U-OV kwamen geen U-OV bussen meer door het dorp Soesterberg. De bussen stoppen alleen nog langs de provinciale weg N237. Het college verwachtte dat met alleen haltes langs de provinciale weg het aantal busreizigers zou afnemen, omdat de afstand vanaf het dorp te groot is. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort