Paleis Soestdijk heropent deze zomer de koninklijke tuinen. De opening gaat in vanaf 1 juli en is voor twee dagen in de week: woensdag en vrijdag. Onder begeleiding kunnen de tuinen dan worden bezocht.
Volledig scherm
PREMIUM
Paleis Soestdijk heropent deze zomer de koninklijke tuinen. De opening gaat in vanaf 1 juli en is voor twee dagen in de week: woensdag en vrijdag. Onder begeleiding kunnen de tuinen dan worden bezocht. © Benelux Press

Buurt komt in opstand tegen plannen Paleis Soestdijk: ‘Inwoners krijgen wel de lasten, maar niet de lusten’

Vijf groepen van omwonenden en lokale belangengroeperingen pakken de strijdbijl op tegen de toekomstplannen voor Paleis en Landgoed Soestdijk. Ze laten er geen spaan van heel omdat de ‘megalomane plannen’ het leef- en woongenot in hun ogen aantasten.

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  1

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

 1. Braziliaanse president Bolsonaro: 'Hou op met jammeren over coronadoden'
  Play

  Braziliaan­se president Bolsonaro: 'Hou op met jammeren over coronado­den'

 2. Paus Franciscus bezoekt als eerste katholieke kerkvorst Irak
  Play

  Paus Franciscus bezoekt als eerste katholieke kerkvorst Irak

Amersfoort