Paleis Soestdijk heropent deze zomer de koninklijke tuinen. De opening gaat in vanaf 1 juli en is voor twee dagen in de week: woensdag en vrijdag. Onder begeleiding kunnen de tuinen dan worden bezocht.
Volledig scherm
PREMIUM
Paleis Soestdijk heropent deze zomer de koninklijke tuinen. De opening gaat in vanaf 1 juli en is voor twee dagen in de week: woensdag en vrijdag. Onder begeleiding kunnen de tuinen dan worden bezocht. © Benelux Press

Buurt komt in opstand tegen plannen Paleis Soestdijk: ‘Inwoners krijgen wel de lasten, maar niet de lusten’

Vijf groepen van omwonenden en lokale belangengroeperingen pakken de strijdbijl op tegen de toekomstplannen voor Paleis en Landgoed Soestdijk. Ze laten er geen spaan van heel omdat de ‘megalomane plannen’ het leef- en woongenot in hun ogen aantasten.

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”

In samenwerking met indebuurt Amersfoort