Volledig scherm
© Caspar Huurdeman

Buurt steekt medewerkers dagbesteding hart onder de riem na overval

Een begeleider en een medewerker van supermarkt Attent in Hilversum kregen gisteravond de schrik van hun leven. De supermarkt met personeel van zorgorganisatie Sherpa in Baarn werd tegen 18.00 uur overvallen. 

De overvallers, twee jongens in de leeftijd van 16 tot 20 jaar, sloegen op de vlucht. Of ze ook iets buit hebben gemaakt, wil de politie in het kader van het lopende onderzoek niet zeggen. Wel is de politie dringend op zoek naar getuigen die iets gezien hebben. 

In de buurtsuper aan de Minckelersstraat werken cliënten van Sherpa met een geestelijke of lichamelijke beperking. Per dag zijn ongeveer acht cliënten en twee begeleiders aan het werk. Op het moment van de overval waren er nog twee personeelsleden in de super aanwezig. Beiden zijn geschrokken, maar volgens Anneke Veening, woordvoerster van Sherpa, gaat het naar omstandigheden goed met de twee. De begeleider is vandaag gewoon weer aan het werk gegaan. 

,,Er komen veel reacties uit de buurt. Mensen brengen kaartjes, kinderen van de basisschool hebben een bloemetje gebracht, dat doet heel goed", zegt Veening. ,,Het is een supermarkt waar mensen nog op een ouderwetse manier aandacht ontvangen. Nu komt de buurt langs om het personeel sterkte te wensen. Dat is mooi om te zien.” 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort