Edgar van Groningen staat verbijsterd te kijken naar het grasveld, dat de buurt gebruikt als ontmoetingsplek en nu zonder inspraak van de buurt een 'kruidenberm' wordt.
Volledig scherm
PREMIUM
Edgar van Groningen staat verbijsterd te kijken naar het grasveld, dat de buurt gebruikt als ontmoetingsplek en nu zonder inspraak van de buurt een 'kruidenberm' wordt. © Cees Wouda

Buurt ziet opeens haar ontmoetingsplek verdwijnen: ‘Bizarre actie, er is helemaal geen akkoord gevraagd’

Kruidenrijke bermen kunnen er wat natuurliefhebber Edgar van Groningen betreft niet genoeg worden aangelegd in Amersfoort. In zijn straat, de Surinamelaan in de wijk Berg-Zuid, zouden ze ook komen. Maar in plaats daarvan laat de gemeente een compleet grasveld, dat de bewoners koesteren als ontmoetingsplek, omploegen. De buurt mort en hij ook. ,,Een bizarre actie’’, zegt hij.

  1. Deskundigen over Amersfoortse discriminatierel: ‘Als Van Wegen dit niet snapt, heeft hij nog veel te leren’
    PREMIUM

    Deskundi­gen over Amersfoort­se discrimina­tie­r­el: ‘Als Van Wegen dit niet snapt, heeft hij nog veel te leren’

    De opmerkingen van voorman Hans van Wegen van Burger Partij Amersfoort aan het adres van GroenLinks-raadslid Youssef el Messaoudi kunnen écht niet door de beugel. Zowel aangifte als excuses zijn op zijn plaats. Dat stelt directeur John Bijl van het Periklesinstituut, dat gemeenteraden begeleidt in het verbeteren van het debat. Deskundigen beschouwen de aantijgingen van Van Wegen als discriminatie.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort