Weer of geen weer: in Soest vierden ze gewoon carnaval.
Volledig scherm
Weer of geen weer: in Soest vierden ze gewoon carnaval. © Caspar Huurdeman

Carnavalsvierders in Soest blijven warm met een neutje

Met een blos op de wangen en de haren in de wind, zagen Carnavalsvierders in Soest vanmiddag de optocht aan zich voorbij trekken. Het onstuimige weer is vooralsnog ook voor  Achterveld en Hoogland geen reden om binnen te zitten kniezen. De optochten van morgen gaan vooralsnog gewoon door. 

Door de windrichting konden inwoners van Baarn vanmiddag meegenieten van de vrolijke geluiden die de Soester optocht met zich mee bracht. Her en der hielden koukleumers zich warm met een neutje of deinde  al dan niet met een kind op de schouders mee op de maat van de voorbijtrekkende muziek. 

Ook morgen bij de optochten van Hoogland en Achterveld zijn berepakken, warme boa’s en jaren tachtig beenwarmers  geen overbodige luxe. Een doorzichtige regencape ook niet overigens, want  in tegenstelling tot vandaag er kunnen flinke buien vallen

Regen

 Carnavalsverenigingen en deelnemers hebben daarmee nog een extra dagje om hun praalwagens en outfits weerbestendig te maken. Om 13.00 starten de optochten. Volgens de weersvoorspelling gaat het een flink natte bedoeling worden. Al in de ochtend begint het met regenen en gedurende de dag wordt het nauwelijks droog. De wind zal opnieuw krachtig zijn.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort