Volledig scherm
De brandweer had vorige week grote moeite om bij een brandende woning in Baarn te komen. © Caspar Huurdeman

CDA: gevaarlijke situaties door foutparkeren in Baarn

Door een fout geparkeerde auto had de brandweer vorige week moeite om bij brand in een woning in de Professor Kranenburglaan in Baarn te komen. De parkeerregels in de buurt moeten nu echt veranderd worden, vindt het CDA.

In de Professorenbuurt geldt het zogeheten wisselparkeren. Dat houdt in dat in de eerste helft van de maand alleen aan één kant van de straat geparkeerd mag worden, en in de tweede helft alleen aan de overkant. Het wisselparkeren is in het verleden ingevoerd om de stoep te kunnen schoonmaken.

Gevaarlijke situaties

,,Sommige bewoners verplaatsen hun auto op de wisseldag, voordat ze gaan slapen al naar de overkant, maar een groot deel verplaatst de auto pas later op de dag”, vertelt CDA-raadslid René van Wijk. Op deze wisseldagen staan de auto’s aan beide kanten geparkeerd en dan is de doorgang in de Professor Kranenburglaan erg smal. Dit kan volgens het CDA zorgen voor gevaarlijke situaties.

Het CDA deed vorig jaar al een voorstel om het wisselparkeren af te schaffen. ,,Daar zitten natuurlijk ook weer voor- en nadelen aan. Je krijgt bewoners die het er niet mee eens zijn en hun auto voor de deur willen houden, maar je krijgt er een veiligere en duidelijkere situatie voor terug”, vertelt fractievoorzitter Rik van Hardeveld.

Het CDA wil het parkeren in de Professorenbuurt laten opnemen in de mobiliteitsnota, die in december door het college wordt vastgesteld.

Een moeder en twee kinderen konden een week geleden worden gered uit hun brandende woning in de Professor Kranenburglaan. Ze werden op tijd gewekt door het geblaf van hun puppyHet vuur ontstond achter de voordeur. De politie sluit brandstichting niet uit.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort