Volledig scherm
De Oranjelaan. © CDA Nijkerk

CDA maakt zich zorgen over verkeer in Oranjebuurt Nijkerk

De CDA-raadsfractie in Nijkerk maakt zich zorgen over de leefbaarheid van de Oranjebuurt qua verkeersdrukte en parkeeroverlast.

CDA-raadslid Bert Veldhuizen heeft er inmiddels schriftelijke vragen over gesteld aan het college. ,,Het CDA vindt het belangrijk om te horen wat er speelt onder onze inwoners. Daarom hebben wij in mei dit jaar een wijkavond georganiseerd in de Oranjebuurt. We zijn in gesprek gegaan met ongeveer 50 bewoners. Uit deze avond zijn vragen, opmerkingen en actiepunten gekomen. Wij zijn in juni daarover in gesprek gegaan met wethouder Oosterwijk. De schriftelijke reactie die wij recent ontvingen gaf echter nog steeds onvoldoende duidelijkheid.”

Oranjelaan

Veldhuizen: ,, Inbreng van onze bewoners is van belang. In dit geval leefden er vragen en zijn er suggesties gedaan over de snelheid op de Oranjelaan, de bereikbaarheid voor de hulpdiensten in enkele straten van de Oranjebuurt en het tegengaan van de parkeeroverlast. We begrijpen dat niet alle suggesties uit te voeren zijn, maar verwachten wel dat hiernaar gekeken wordt en dat dit op een goede manier gecommuniceerd wordt.’'

Bewoners hebben onder meer de suggestie gedaan om een deel van de Oranjelaan te verleggen over een deel van het terrein van de Univé. Dit om de doorstroming van het verkeer en veiligheid rondom de bevoorrading te verbeteren.

Daarnaast vindt het CDA dat de gemeente verenigingsgebouw De Schakel moet verzoeken haar bezoekers beter te informeren over de parkeergelegenheden in de omgeving.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort