Volledig scherm
© AD

Centrum Nijkerk nu echt op slot voor autoverkeer

Het centrum van Nijkerk wordt vanaf maandag 10 december autoluw. De zogeheten geslotenheidsverklaring geldt voor de Torenstraat, Langestraat, Oosterstraat, Molenplein, Singel, Plein en de bijbehorende zijstraten.

De maatregel zou eigenlijk al twee maanden eerder worden ingevoerd, maar de maatregel werd uitgesteld vanwege een technisch probleem met het installeren van toezichtcamera’s. Het probleem is inmiddels verholpen.

Op tien locaties rondom het centrum zijn de afgelopen weken camera’s geplaatst. Ze registreren kentekens van voertuigen die toch de straten inrijden waar ze straks worden geweerd. Tot en met 28 februari 2019 geldt er een gewenningsperiode, waarin alleen wordt gewaarschuwd. Daarna worden er boetes uitgedeeld.

Leveranciers mogen winkels laden en lossen tussen 7.00 en 11.00 uur en tussen 17.30 en 20.00 uur. Buiten deze tijden is het centrum van Nijkerk alleen toegankelijk voor ontheffinghouders. Ongeveer 450 mensen vroegen een ontheffing aan. Deze zijn lang niet allemaal verstrekt.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort