Volledig scherm
Brechje Buxtorff en Klaas Meester © Amerpoort

Cliënten Amerpoort aan de slag bij Grand Café Twizst in Bunschoten

Cliënten van Amerpoort met een verstandelijke beperking gaan vanaf 6 mei aan de slag bij Grand Café Twizst in Bunschoten. De twee partijen hebben de handen ineengeslagen. 

Eigenaar Klaas Meester weet het zeker. Bezoekers van zijn Grand Café zullen een glimlach op hun gezicht krijgen als ze de nieuwe medewerkers ontmoeten. ,,We vinden het bij ons passen om mensen met een verstandelijke beperking een werkplek midden in de samenleving en daarmee ook geluk te bieden", zegt Meester. 

De nieuwe medewerkers krijgen diverse taken. Zo gaan ze helpen bij voorbereidingen voor bruiloften, partijen en kinderfeestjes, mogen ze helpen bij de schoonmaak en pakken ze allerhande klusjes op in en rondom het gebouw.  

Dagbestedingsmanager Brechje Buxtorff is blij met de nieuwe plek voor haar cliënten. ,,Het was een lang gekoesterde wens om ook in Bunschoten een dagbesteding midden in de maatschappij te hebben.” Er is overigens nog plek voor meer collega's. 

De Onthaasting

Vorige maand kwam een andere dagbestedingsplek van Amerpoort nog in het nieuws. In Amersfoort werd de stekker getrokken uit de samenwerking met lunchroom De Onthaasting. Door een ‘verschil van inzicht', is het Amerpoort-personeel daar niet langer welkom. De elf cliënten en drie begeleiders zijn ondergebracht op dagbestedingslocaties in Baarn en Soest.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort