Volledig scherm
© AD

COA zet bouw opvang aan Barchman Wuytiers-laan door

Ondanks de leegloop van noodopvangvoorzieningen voor vluchtelingen elders in het land, gaat het Centraal Orgaan voor Asielzoekers (COA) door met de bouw van een nieuwe noodopvang aan de Barchman Wuytierslaan in Amersfoort.

Naast het huidige asielzoekerscentrum aan de BW-laan verrijst op dit moment een nieuwe tijdelijke opvangvoorziening voor ongeveer driehonderd vluchtelingen. Zij moeten daar vanaf september gehuisvest worden.

Volgens woordvoerder Robert Ploeg van het COA is er geen reden om nu pas op de plaats te maken in Amersfoort. ,,De nieuwe plaatsen blijven gewoon nodig'', zegt hij. ,,Ondanks het feit dat er nu enkele duizenden bedden leeg zijn. De opvangvoorzieningen waren het afgelopen jaar overvol. We hadden bezettingsgraden van 97 procent. Dat is abnormaal veel. We willen weer terug naar de oude situatie waarin we een bezettingspercentage hebben van rond de 80 of 85 procent. Dan heb je genoeg buffer om een eventuele nieuwe piek in de toestroom van vluchtelingen op te kunnen vangen,'' verduidelijkt Ploeg.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort