Volledig scherm
De villa waar het blowcafé komt is gelegen naast een bioscoop en tegenover een appartementencomplex. © Nico Brons

Coffeeshop mogelijk in strijd met de afstandseis van 250 meter

Advocaat Jan Visscher van Serv Advocaten in Amersfoort vindt dat buurtbewoners die zich in het AD negatief uitspreken over de mogelijke komst van een vierde coffeeshop op de Snouckaertlaan, een sterk punt hebben. 

Burgemeester Bolsius moet volgens buurtbewoners namelijk de vergunning voor de nieuwe coffeeshop aan de Snouckaertlaan intrekken. Op de naburige Zonnehof zit middelbare school Luzac, terwijl er volgens de criteria van de gemeente binnen 250 meter van een middelbare school geen shop mag zitten.

,,De hoofdingang van het Luzac College bevindt zich aan de kant van de Zonnehof aan de lange zijde van het pand, ongeveer in het midden. Tot aan de hoofdingang van het bewuste pand aan de Snouckaertlaan levert dat volgens de berekeningen van Google Maps een afstand op van een kleine 214 meter, ruimschoots binnen de 250 meter grens", aldus advocaat Visscher. 

Mogelijk zijn er volgens Visscher verkeerde startpunten genomen om de kortste loopafstand te berekenen. ,,Mocht blijken dat die berekeningen inderdaad niet juist zijn, dan hebben de buurtbewoners een sterke troef in handen."

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort