De speciaal ingerichte Corazon-Express, waar nog druk aan wordt getimmerd, strijkt vrijdag 30 april voor de eerste keer neer in één van de elf wijken.
Volledig scherm
PREMIUM
De speciaal ingerichte Corazon-Express, waar nog druk aan wordt getimmerd, strijkt vrijdag 30 april voor de eerste keer neer in één van de elf wijken. © Corazon

Corazon-Express trekt vanaf eind april de Amersfoortse wijken in met gratis mini-festival

De evenementenkalender van Amersfoort wordt uitgebreid met een reizend pop-up festival. Met een tot Corazon-Express omgebouwde schaftkeet doen de initiatiefnemers van het gelijknamige café in de Krommestraat vanaf eind april in vier maanden elf stadswijken aan. Met de gratis tweedaagse happenings in de Amersfoortse parken en plantsoenen wil Corazon kinderen (en hun  ouders) ‘vermaken, inspireren en dingen  bijbrengen’.

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  20

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”
 2. Spray die verspreiding van corona tegengaat: klinkt ideaal, maar is het spul straks ook écht te koop?
  PREMIUM

  Spray die versprei­ding van corona tegengaat: klinkt ideaal, maar is het spul straks ook écht te koop?

  Het lijkt even revolutionair als eenvoudig: een nieuwe spray die verspreiding van virussen – en dus ook het coronavirus – veel effectiever dan een gewoon schoonmaakmiddel tegengaat. Dat product wil het bedrijf YellowBee uit Soesterberg op de markt brengen. Maar ‘bureaucratische regels’ belemmeren dat, tot frustratie van ontwerper en fabrikant. Deuren blijven overal dicht. Er moet eerst flink worden betaald.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

 1. Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'
  Play

  Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'

 2. Samenvatting | Hamilton rekent dankzij strategische zet af met Verstappen
  Play

  Samenvat­ting | Hamilton rekent dankzij strategi­sche zet af met Verstappen

Amersfoort