Volledig scherm
Het Corderius College in Amersfoort © Google Maps

Corderius kampt tot herfstvakantie met gevolgen blikseminslag

De gevolgen van de enorme blikseminslag op het Corderius College tijdens het noodweer van vorige week woensdag, blijken veel groter dan werd aangenomen. De school verwacht tot na de herfstvakantie nodig te hebben, om alle techniek weer werkend te krijgen.

Volgens rector Egbert Boerma bleek in de loop van deze week dat de enorme elektrische ontlading tot in de haarvaten van de bekabeling in het gebouw is doorgedrongen. ,,Printplaten zijn doorgebrand, servers opgeblazen en de lift gaat als gevolg van de inslag niet verder dan de eerste etage."

ICT'ers hebben de voorbije dagen overuren gemaakt om alles weer draaiende te krijgen. Dat is gelukt, zij het op sommige vlakken 'houtje-touwtje'. ,,Sommige werkzaamheden zijn zo ingrijpend, dat ze moeilijk plaats kunnen vinden tijdens lessen. Daarom wordt dat herstelwerk uitgevoerd in de herfstvakantie." Hierdoor zal het tot op zijn vroegst eind oktober duren voordat de gevolgen van de blikseminslag écht verleden tijd zijn.

Quote

We zijn intens dankbaar dat de bliksem geen slachtof­fers heeft gemaakt. Spullen zijn te vervangen, mensen niet.

Egbert Boerma, rector Corderius College

Het herstel begint volgens Boerma inmiddels een flinke kostenpost te worden. ,,Natuurlijk verwachten we veel, zo niet alles, te kunnen verhalen op de verzekering, maar we moeten het herstelbedrijf natuurlijk wel eerst uit eigen zak betalen. Maar, nog eens gezegd: we zijn intens dankbaar dat de bliksem geen slachtoffers heeft gemaakt. Spullen zijn te vervangen, mensen niet."

Het noodweer van vorige week woensdagochtend zorgde niet alleen op het Corderius voor problemen. Op verschillende plekken in de stad stonden straten blank en de tunnel bij station Schothorst was geruime tijd niet begaanbaar.

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort