Volledig scherm
Ouderenzorg is ook een bron van zorg. © ANP

Criminaliteit en gezondheid grootste zorgen in Amersfoort

De inwoners van Amersfoort maken zich het meest druk om de criminaliteit en de veiligheid in de stad. Ook de ontwikkelingen rond de gezondheids- en ouderenzorg baren de inwoners grote zorgen.

Dat blijkt uit de laatste resultaten van het Amersfoort Panel, waarbij bijna 2500 Amersfoorters reageerden op kwesties en vragen uit de stad en de politiek. Ruim de helft van de ondervraagden (55 procent) vindt dat de politiek meer oog moet hebben voor criminaliteit en veiligheid.

Bijna eenzelfde aantal (51 procent) meent dat de zorg voor ouderen en zwakkeren in de samenleving ook te weinig aan bod komt in de raadzaal.

De zaken die daarna volgen en zorgen baren zijn 'het samenleven, de normen en waarden', het verkeer en de fysieke leefomgeving van de Amersfoorters. Betrekkelijk weinig zorgen zijn er over inkomen en economie (9 procent), politiek en bestuur (11 procent) en het sociaal stelsel en de werkgelegenheid in de stad.

Op de vraag waar Amersfoort meer geld aan zou moeten uitgeven, antwoordt de helft 'veiligheid op straat en rond scholen' en 'huishoudelijke hulp, mantelzorg en minimabeleid'.

Duurzaamheid
Vergroening van de stad zou ook meer geld moeten krijgen, net
als de bouw van sociale huurwoningen en duurzaamheid in de bouw.
Een deel van de vragen aan het Panel werd geleverd door de politieke partijen GroenLinks, D66 en Partij van de Arbeid.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort