Volledig scherm
PREMIUM
De Amersfoortse Kei moet terug naar de Varkensmarkt, vindt de D66. © Bram Petraeus

D66 Amersfoort: ‘Zet Kei terug op de Varkensmarkt’

POLLDe Amersfoortse Kei moet terug naar de Varkensmarkt. Dat vindt nu niet alleen een flink aantal belangengroeperingen in de stad, maar ook de D66-fractie in de gemeenteraad.

Poll

Waar zie jij de Kei het liefst?

  • De Varkensmarkt (41%)
  • Het Eemplein (3%)
  • Op de huidige plek (47%)
  • Bij het nieuwe gemeentehuis (5%)
  • De Hof (5%)
422 stemmen

De partij, die bij de voorbije verkiezingen als grootste uit de bus kwam maar na het vertrek van raadslid Noëlle Sanders met vijf van de 39 zetels de tweede plek inneemt, komt vanavond in de raadsvergadering met een oproep aan burgemeester Bolsius en zijn wethouders. Die moeten snel in gesprek met de groeperingen die al jaren proberen de Kei van zijn sokkel aan de Stadsring terug te brengen naar de Varkensmarkt: de plek waar de ruim 7000 kilo zware zwerfsteen tot 1903 onder de grond lag.

,,Waar de Kei nu staat, komt hij, zacht gezegd, niet echt goed tot zijn recht”, aldus D66-raadslid Dirk-Joost van Hamersveld, initiatiefnemer van de politieke oproep. ,,Hij wordt volledig overschaduwd door alle lukraak gestalde fietsen en verkeersborden. Als geuzennaamgever van de stad, verdient de Kei een betere plek. En er is in de stad gewoon geen locatie waar de steen meer mee verbonden is dan de Varkensmarkt.”

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort