Volledig scherm
De schade in de juwelierszaak was enorm. © Caspar Huurdeman

‘Daders ramkraak Baronyan Juweliers kwamen uit Vathorst’

videoDe politie is nog steeds op zoek naar de verdachten die eind maart een ramkraak pleegden bij Baronyan Juweliers in winkelcentrum Vathorst. Omdat zij voertuigen gebruikten die in Vathorst waren gestolen, houdt de recherche er nu serieus rekening mee dat ze uit de wijk komen.

Omwonenden schrokken in de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 maart om tien voor half vijf wakker van een harde klap. Een buurman zag dat een zwarte Peugeot was ingereden op de pui van de juwelier aan de Cruquius. Vier mannen sprongen uit het voertuig, renden de winkel in, sloegen alle vitrines in en gristen zo veel mogelijk diamanten en gouden sieraden mee. In slechts twee minuten richtten ze een enorme ravage aan. Ze namen voor vele tienduizenden euro’s sieraden mee. Ten slotte sprongen ze op twee klaarstaande scooters en scheurden ervandoor.

Volgens getuigen vluchtten ze over de Vissering in de richting van de Leemans. Vervolgens gingen ze rechtsaf de Leemans op, linksaf het fietspad van de Beijerinck op, rechtsaf bij de Ameliapolder en daarna linksaf de Henricapolder op.

Gestolen

De voertuigen die de daders gebruikten, waren allemaal gestolen in Vathorst. De zwarte Peugeot was ontvreemd bij een woninginbraak op de Purmer tussen donderdagavond 28 en vrijdagochtend 1 maart.

De scooters waren daags voor de ramkraak gestolen. De witte Piaggio Zip werd tussen donderdagavond 28 en vrijdagavond 29 maart gestolen op de Darthuizerberg. De grijze Piaggio Fly C44 werd op de Laning gestolen tussen vrijdagavond 29 maart tien uur en zaterdag 30 maart rond half twee, enkele uren voor de kraak. De scooters werden die zaterdagavond op de parkeerplaats van restaurant Luik Vathorst aan de Darthuizerberg gevonden.

De politie is ook nog steeds op zoek naar een fietser die vlak vóór de overval, rond kwart over vier, langs de juwelier reed. Hij is te zien op bewakingsbeelden. 

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort