Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Daling politie-inzet baart VVD in Amersfoort zorgen

De daling van het aantal politiemensen in Amersfoort baart de VVD grote zorgen. De komende jaarwisseling vraagt juist om extra politie-inzet, terwijl de capaciteit terugloopt, constateert de lokale fractie van de liberalen in vragen aan het college.

De gevolgen van de afname zijn volgens raadslid Hanneke Lap duidelijk merkbaar. Er is minder ‘blauw’ op straat en de openingstijden van de balie op het bureau zijn aangepast.

Oorzaak van de afnemende inzet is dat veel politie moet worden ingezet voor beveiliging en bewaking van bewindspersonen, rechters en advocaten. Daarnaast neemt het aantal politiemensen af door vergrijzing en uittreding uit het korps. Volgens de VVD moet de capaciteit in Amersfoort minimaal op peil blijven om het veiligheidsgevoel van burgers te waarborgen.

De fractie vindt uitbreiding van het korps daarom op zijn plaats en wil weten wat de burgemeester bij het ministerie van Veiligheid en Justitie onderneemt om te bereiken.

Raadslid Lap oppert dat de boa’s of handhavers in de stad wellicht anders kunnen worden ingezet om het veiligheidsgevoel te bevorderen.

Met oog op de jaarwisseling en de aanpak van vuurwerkoverlast vraagt de VVD wat het college gaat doen om de veiligheid van burgers en hulpverleners tijdens Oud& Nieuw te waarborgen. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort