Volledig scherm
PREMIUM
Begin juli opent het ‘Foodcourt’ langs de A28 de deuren. © Saskia Berdenis van Berlekom

‘De bedrijven op Food Court Amersfoort verkopen geen voedsel, maar vetsel’

Begin juli openen fastfoodketens McDonald’s, Kentucky Fried Chicken, Subway en Shabu Shabu hun deuren op Food Court Amersfoort. Hun komst mag zich verheugen op afkeer én bijval. 

Volledig scherm
Vooraanzicht van één van de vier restaurants: de KFC. © Reggestede Projecten

‘Food Court? Je bedoelt Fat Court!’, ‘Ik schaam me kapot voor zo’n entree’, ‘Leg mij eens uit hoe dit past bij jullie duurzaamheidambities?’ ‘Dit past niet bij het idee van gezonde wijken, gemeente Amersfoort. Aan de ene kant subsidie om mensen gezonder te laten worden, aan de andere kant ongezond voedsel nog makkelijker bereikbaar maken’. En: ‘Hoe zorgt de gemeente ervoor dat de hoeveelheid zwerfafval wordt beperkt? Ik ben echt bang voor een gigantische hoeveelheid zooi in de omgeving’. Een kleine greep uit de lange lijst reacties die Amersfoorters achterlieten onder het bericht over de aanstaande opening van de Food Court op de Facebookpagina van de gemeente Amersfoort.

De grote fastfoodketens McDonald’s, Kentucky Fried Chicken, Subway en het Aziatische sushirestaurant Shabu Shabu hebben 22 mei de sleutels gekregen van hun restaurantpaviljoens aan de rand van bedrijventerrein De Wieken. Die zijn voor 2,6 miljoen euro pal tegenover het chauffeurscafé de Tweede Steeg gebouwd. De 12.000 vierkante meter tellende Food Court heeft 160 parkeerplaatsen, een 30 meter hoge reclamezuil en krijgt later dit jaar nog een brandstofverkooppunt van OK Nederland.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort