Volledig scherm
© Thinkstock

De beste hotels vind je in Amersfoort

Wie in een goed hotel wil overnachten, moet afreizen naar Amersfoort. Daar zijn de beste hotels gevestigd, zo blijkt uit de jaarlijks reputatieranglijst van Trivago. De hotelzoekmachine nam 140 miljoen beoordelingen van hotelgasten onder de loep.

De skyline van Amsterdam
Volledig scherm
De skyline van Amsterdam © Thinkstock

Hotels in Amersfoort hebben samen de hoogste gemiddelde beoordeling van Nederland. De sfeervolle stad wordt op de voet gevolgd door Arnhem, die dit jaar als tweede uit de bus komt. De derde plaats is dit jaar voor Dordrecht. Amsterdam eindigt dit jaar wederom onderaan de lijst. In de hoofdstad worden hotels gemiddeld gezien het laagst beoordeeld.

Provincies
Van de twaalf Nederlandse provincies heeft Overijssel gemiddeld de beste hotels. Overijsselse hotels zijn dit jaar het best beoordeeld door hotelgasten. Friesland eindigt dit jaar als tweede en de derde plaats is voor Flevoland. Noord-Holland eindigt dit jaar als laatste. De overwegend lage positie van Amsterdam (plaats 24) weegt hier zwaar in mee.

Het feit dat een bestemming laag scoort wil niet zeggen dat hier geen goede of zelfs uitmuntende hotels te vinden zijn, legt Trivago uit. Als een bestemming laag op de ranglijst staat wil dat zeggen dat de hotels gemiddeld gezien lager scoren dan bij andere bestemmingen het geval is.

Beste hotels in Nederland

Amersfoort
Arnhem
Dordrecht
Roermond
Leeuwarden
Delft
Eindhoven
Rotterdam
Zwolle
Nijmegen
Den Haag
Harlingen
Leiden
Apeldoorn
Den Bosch
Maastricht
Utrecht
Enschede
Groningen
Venlo
Haarlem
Vlissingen
Breda
Amsterdam

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort