Volledig scherm
PREMIUM
In 2012 ontstond ophef over Van der Meer, die een Noors reddingsschip in zijn tuin had gezet. © Robin van Lonkhuijsen

'De grote wereldrijken zijn door rassenmenging tenonder gegaan'

KLACHTBeschuldigd van antisemitisme en racisme via internet. Maar vader en zoon Van der Meer piekeren er niet over hun website uit de lucht te halen.

Quote

Twee rassen op één bed maakt de bloedlijn besmet

Pieter Frank van der Meer

Racistisch is hij niet, bezweert Kootwijkerbroeker Pieter Frank van der Meer junior. Zijn omstreden internetsite stop-rassenvermenging.nl 'heeft geen enkele racistische motivatie', meldt hij op de beginpagina in de allereerste zin. Instanties als het Centrum Informatie Documentatie Israël en de antifascistische onderzoeksgroep Kafka denken daar heel anders over.

Genocide
,,Twee rassen op één bed maakt de bloedlijn besmet. Twee rassen in één land zorgt voor spanning, hand over hand. Twee rassen in een huwelijk is onnatuurlijk. Rassenvermenging is genocide, volksmoord, verraad aan je eigen volk'', schrijft Van der Meer. ,,Ook ons blanke Nederlandse volk is haar identiteit aan het verliezen, en dit is een zéér ernstige zaak'', betoogt de Kootwijkerbroeker in vette letters.

Volgens Van der Meer staat rasvermenging gelijk aan identiteitszelfmoord. ,,Het doet mij pijn in het hart als ik gemengden over straat zie lopen. Elk dier of boom heeft zijn eigen eigenschappen die kenmerkend en uniek zijn voor dat ras of die soort. ''

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort