Volledig scherm
De hotdog van Sander Smakman. © Horecava

De lekkerste hotdog van Nederland komt uit Amersfoort

Sander Smakman, werknemer van Kwalitaria Lekkerrr in winkelcentrum Emiclaer in Amersfoort, heeft vandaag de vakprijs De Lekkerste Hotdog 2020 gewonnen. 

Hij won deze prijs tijdens horecavakbeurs Horecava in Amsterdam vanwege zijn zelfbedachte creatie ‘Macho Nacho Hotdog’. De Amersfoorter werd door de jury geprezen om zijn keuze voor de spannende smaakcombinatie van appelstroop op een cheddarworst met bacon en brie. Smakman liet een achttal deelnemers achter zich. 

Kwalitaria Lekkerrr wist de afgelopen jaren diverse keren podiumplaatsen te bereiken met verschillende horecawedstrijden. In 2015 werd ze verkozen tot een na beste cafetaria van Nederland. Twee jaar geleden maakte medewerker Vincent Kuik de beste hamburger van Nederland. 

Ook Lisette de Jong, eigenaresse van ontbijt- en lunchzaak The Blueberry in Amersfoort, deed goede zaken. Zij werd tweede op Horecava in de categorie Lekkerste lunchgerecht. Ze won de prijs met de Sloppy Joe. Dat is een zelfgebakken broodje met een zoetpittig gehaktmengsel.   

Volledig scherm
Winnaar Sander Smakman op Horecava. © Horecava

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort