De Hof anno 1729 met rechts het pand van de Gaaper (nog met een andere gevel), direct links van de kerk het later afgebroken diaconiehuisje en  geheel links de drie panden van het stadhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
De Hof anno 1729 met rechts het pand van de Gaaper (nog met een andere gevel), direct links van de kerk het later afgebroken diaconiehuisje en geheel links de drie panden van het stadhuis. © Uit 'Amersfoort in Beeld', door Burchard Elias.

De oudste straat van Amersfoort? Dat is de Hof, al is het er behoorlijk veranderd

TOEN EN NUToen en Nu staat deze zomer stil bij de oudste straten van de gemeenten in de regio. Deel 1: de Hof, het Amersfoortse plein dat al zeker 800 jaar terug werd genoemd. Spoedig kwam er het pand van Logement De Gaaper.

  1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
    25

    Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort