Volledig scherm
© Rovase

De War maakt plaats voor huizen en bedrijfsgebouwen

UpdateDe War, een broedplek voor kunst, techniek en duurzaamheid, is haar plek aan de Geldersestraat kwijt. De gemeente Amersfoort heeft het terrein verkocht aan het Amersfoortse Rovase, die het terrein wil gebruiken voor woningbouw.

Op het terrein komen zogenoemde Tiny Houses, woon-werkunits en studentenwoningen. Hiermee wordt volgens de gemeente een 'aantrekkelijk woonmilieu aan de Eem gecreëerd. In de historische panden op het terrein wordt ruimte geboden voor kleine bedrijven, ateliers, werkplaatsen en horeca.

De huidige gebruiker, culturele broedplaats de War, is furieus. ,,Het is schandalig dat zo'n mooi initiatief, dat de gemeente niets kost, wordt weggevaagd," aldus Diana Wildschut, één van de eigenaren. De War had met crowdfunding zo'n 5,5 ton opgehaald voor de aankoop. Omdat Rovase 820.000 bood, bleek dat niet genoeg. In totaal dienden negen partijen een bod en een visie in.

Betrokkenen hebben twee weken de tijd om bezwaar te maken tegen het plan. Wildschut zegt toe zeker gebruik te maken van deze mogelijkheid.

Volledig scherm
© Frans Kanters
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Amersfoort