Volledig scherm
PREMIUM
Moskeebezoekers parkeren in de Van Galenstraat ook waar dat niet is toegestaan. © Rodney Kersten

Denk: gedoog het foutparkeren van moskeebezoekers

Parkeerwachten moeten een oogje dichtknijpen, als moskeebezoekers voor het vrijdaggebed hun auto neerzetten waar dit niet mag. Dat de gebedshuizen aan drukke straten staan, kunnen de gelovigen ‘ook niet helpen’.

Volledig scherm
Tahsin Bülbül © ANP

Dat stelt Denk, de politieke partij die voor het eerst meedoet aan de Amersfoortse gemeenteraadsverkiezingen. Mocht de beweging in de raad komen, wat gezien de lokale uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 niet onaannemelijk is, dan is dit één van de eerste politieke voorstellen waar ze mee komt, zegt lijsttrekker Tahsin Bülbül.

,,Bezoekers van bijvoorbeeld de Mevlana en de El Fathmoskee hebben het gevoel dat parkeerwachten bij het begin van het vrijdaggebed bij wijze van spreken al klaarstaan om hen te bekeuren”, aldus Bülbül. ,,Veel bezoekers gaan op de fiets, maar dat is niet voor iedereen haalbaar. Het gebed duurt een halfuur, wellicht een uur met uitloop. Omdat de bezoekers er ook niets aan kunnen doen dat het druk is in de straat, of dat in het gebied alleen geparkeerd kan worden met een vergunning, zou het een prachtig signaal van inclusiviteit zijn, als Amersfoort het foutparkeren éven door de vingers ziet.”

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort