Soest - 16 november 2011. Paardenrusthuis de Paardenkamp in Soest is een plek voor oude paarden van gefortuneerde mensen.
Foto: Hans Geerlings
Volledig scherm
PREMIUM
Soest - 16 november 2011. Paardenrusthuis de Paardenkamp in Soest is een plek voor oude paarden van gefortuneerde mensen. Foto: Hans Geerlings © Hans Geerlings

Deze kunstenaars werken niet met modellen maar met... paarden: ‘Apart dat het in stallen gaat hangen’

De bejaarde paarden van De Paardenkamp in Soest hebben model gestaan voor een aantal ‘paardenkunstenaars’. Maar liefst 25 van deze internationale groep artiesten komen het resultaat presenteren op zaterdag 20 en zondag 21 augustus aan het grote publiek.

 1. Boswachter Corien waarschuwt automobilisten voor onvoorzichtige reeën: ‘Ze zijn blind door de liefde’

  Boswachter Corien waarschuwt automobi­lis­ten voor onvoorzich­ti­ge reeën: ‘Ze zijn blind door de liefde’

  Meer dan 100.000 reeën lopen er naar schatting in Nederland. Normaal gesproken zie je ze niet zo vaak, maar in de zomer is dat anders. In de bronsttijd, zoals dat heet, worden de dieren wat onvoorzichtiger en kun je ze in bosrijke gebieden ook op de weg tegenkomen. De natuurbeheerder roept bestuurders op om goed op te letten en de snelheid te matigen in natuur- en bosgebieden. Boswachter Corien Koreman legt uit.
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”

In samenwerking met indebuurt Amersfoort