Volledig scherm
De 94-jarige Gerrit Karssenberg uit Amersfoort is de oudste man in Nederland die een koninklijke onderscheiding ontvangt. © Cees Wouda

Deze mensen uit de regio Amersfoort hebben een lintje gekregen

Amersfoort heeft dit jaar een bijzondere gedecoreerde in haar midden. Burgemeester Bolsius speldde vandaag een lintje op de revers van Gerrit Karssenberg. Met zijn 94 jaar is hij de oudste man in Nederland die een koninklijke onderscheiding ontvangt. Het behaagde zijne koninklijke hoogheid Willem-Alexander om Karssenberg te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Karssenberg was van 1975 tot en met 1998 onder andere ouderling en scriba voor de Gereformeerde Kerk van Amersfoort en van 1994 tot op heden medewerker van het kerkelijk bureau. Karssenberg staat nog midden in de maatschappij, ondanks zijn hoge leeftijd. Sinds 2012 geeft de Amersfoorter bijles Nederlands aan asielzoekers en sinds twee jaar spijkert hij mavoscholieren bij in wiskunde. In het Voorgezet Speciaal Onderwijs gaf hij bijles wis- en natuurkunde aan leerlingen op De Sprong in Maarsbergen, Mulock 2000 in Amersfoort en Fornhese Mulock Houwer in Amersfoort.

Amersfoort kent dit jaar negentien inwoners die een lintje hebben ontvangen voor hun inzet in de samenleving. De jongste is mevrouw Bakker (48) werkzaam als verpleegkundige op de intensive care en begeleidster van medische bedevaarten. De gemiddelde leeftijd van de gedecoreerden in Amersfoort is 61 jaar. Opvallend is dat zowel in Amersfoort, als in de regio-gemeenten veel gedecoreerden vrijwilligerswerk doen voor de kerk.

Wie kregen er vandaag en lintje opgespeld? Bekijk ‘t in deze tool!

Dagelijks het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Amersfoort